Uppdatering + Energidryckssamling + Recension av Ginger Beer

Tjenare bloggläsare! :3
Förlåt för att jag inte har gjort något inlägg på miljoner år, men jag har inte fått tid och bra saker att skriva om.

Tiden 27 april-10 juni (Från senaste inlägget fram till sommarlovet började) finns det inget intressant att skriva om, så här kommer istället min berättelse om mitt sommarlov.

Första veckan på sommarlovet (Från första måndagen alltså) gjorde jag knappt någonting. Lördagen den veckan spenderades dock med min kompis Peter från Stockholm som var på besök över helgen. Vi åt lunch på en av de lokala pizzeriorna (Vi har 3) med en annan kompis och på kvällen drog vi till Ljusdal och gick på cruising. Träffade en hel del trevligt folk (Mest gamla klasskamrater och gamla skolkompisar).

Måndagen efter började mitt sommarjobb, fast jag började inte jobba just då. Jag gick och lärde mig yrket. För er som inte vet något så jobbade jag som lärarassistent på sommarskolan på CUL (Centrum för utveckling och lärande) i Hudiksvall. De två dagarna (Egentligen tre. Var sjuk en av dagarna) jag gick och lärde mig yrket var ganska tråkiga, men jag fick lära känna några av mina kollegor. Vi fick ingen mat de dagarna så var och en fick fixa det själv. Tur det fanns bra mat att tillgå i närheten av arbetsplatsen.
Efter min sjukdag var det två dagars ledighet och helg innan vi fick träffa våra elever måndagen därpå. Han som jag skulle ha haft kom inte och istället fick jag ta hand om en kines. Det var en udda upplevelse som stundom var lätt (Han var flitig) men ibland var det svårt (På grund av skillnader i språkkunskaper). Jag jobbade två veckor och vi fick mat. Maten var bra, men jag gick en del på Donken ändå. Dels för att några av dagarna var det ingen bra mat och dels för att några som jag kände (Som var elever på sommarskolan) ville det.
De som jag kände höll mig även sällskap på rasterna, vilket gjorde att de två veckorna flög iväg. Måndagen efter de två veckorna plockade vi ihop materialet och städade. Eftersom min elev hade tagit med sig material själv fick jag ganska lite att göra den dagen. Men det var inga problem. Efter att vi slutat gick jag och fyra andra till Donken och käkade avskedslunch innan vi skiljdes åt.
Det var roligt att jobba på sommarskolan och jag kommer söka igen nästa år. Lönen är bra men det dåliga är att man måste kliva upp tidigt, men kommer man in i vanan är det inga problem.

Någon vecka senare tog jag, morsan, moster och mormor en två dagar lång tur till Jämtland. Det var dåligt väder dagen vi åkte dit, men det blev bättre framåt kvällen. Vi låg över på en camping i Rätan. Det var varmt i stugan, sängen var obekväm och den knarrade bara man rörde kroppen 1 millimeter. Tur det fanns ett allrum med satellit-TV som höll mig sällskap den natten. xD
Dagen efter åkte vi till sommarstugan i Lillsved. Där städade vi stugan och det tog jättelång tid, men när vi äntligen blev klara kändes det awesome. Vi åkte sen in till Åsarna där vi käkade buffé. Jag minns inte allt var det var på den, men gott var det. Efter det åkte vi mot Svenstavik och hälsade på några släktingar innan vi åkte hem igen. De gav mig en massa chilinötter eftersom de var för starka för dem. Win! :3

25 juli åkte jag och morsan till Bollnäs för att gå på ett evenemang vid namn Grillnatta (Som jag kommer beskriva nedan inom kort). När vi kom till Bollnäs gick vi på Elgiganten för att kolla på en telefon som det var erbjudande på. Jag blev fäst vid telefonen och köpte den. Vi betalade 50/50 var, morsan och jag. Efteråt gick vi en sväng på Rusta där jag helt oväntat mötte Jonas, en av mina bästa vänner, som jag inte hade sett sen vi båda gick på lov.
Senare gick vi på Grillnatta. Grillnatta är ett årligt evenemang i Bollnäs där artister brukar uppträda. Butiker brukar dessutom ha erbjudanden och längre öppettider, och som namnet antyder så har det med grillning att göra. Handlade man för 200 kronor fick man en grillbiljett, så morsan fixade två genom att handla för 400.
Maten var god. Kycklingklubba och potatissallad. Vanligtvis gillar inte jag potatissallad, men den jag åt var faktiskt god. Efter maten spatserade vi lite till, och sen gick vi och kollade på Eric Saade. Vi stod dock ganska långt bak och flera föräldrar hade satt sina barn på axlarna så det var dålig sikt. När han tog paus gick vi till Max. Jag tog en milkshake och morsan tog en kaffe med bulle. På vägen till Max mulnade det på väldigt, och när vi skulle gå ut därifrån spöregnade det. Vi lyckades dock ta oss till bilen, men vi var väldigt blöta när vi kom fram.

5 augusti var tidigare nämnda Peter på besök igen. Vi tog våra cyklar och cyklade ut till Bjuråker för att hälsa på våran polske kompis Mateusz. Vi cyklade till Friggesund och åt pizza. På min pizza var det kyckling, jordnötter, curry, ägg, lök och vitlökssås. Trocadero till såklart. Smarrigt värre!
Efter maten cyklade vi tillbaka till Mateusz och var där någon timme. Sen cyklade vi hem till mig och chillade lite innan vi tog en promenad mot centrum. När vi kom tillbaka spelade vi gitarr och sen åkte Peter hem till den han sov över hos. Morsan och jag skjutsade hem Mateusz och hans cykel till Bjuråker.
Dagen efter var jag med Peter igen. Vi åkte till en kompis till oss som bor i Fredriksfors (Utanför Delsbo) som hade födelsedagsfest den dagen. Vi kom dock flera timmar innan festen började eftersom jag också skulle ha födelsedagsfest den dagen, men det gjorde ingenting. I väntan på något att göra tänkte vi ta en sväng till byns enda friskola, Waldorfskolan, som enligt en kompis stod öppen på sommaren. Efter att ha åkt en bit upptäckte vi att det skulle ta tid, så vi cyklade tillbaka. Sen chillade vi hemma hos henne (Kompisen) innan pappa ringde och sade att jag skulle komma hem.

Dagen efter åkte jag, mina föräldrar och min kusin Perry von Berry till Göteborg. Well, vi åkte först till Torsby och övernattade där. Stugan var helt okej. Inget speciellt. Dagen efter åkte vi vidare. En del av vägen från Torsby gick genom Norge. Vi stannade lite i staden Kongsvinger där jag handlade lite nudlar, energidryck och 10 ljusblåa tröjor i en butik som hade ett erbjudande just den dagen jag var där, 10 tröjor för 100 norska kronor (Ungefär 120 svenska kronor).
Efter stoppet i Kongsvinger gick färden vidare. Vi stannade i Strömstad där vi åt middag, och det var dyrt. 160 kronor för hamburgertallrik plus dricka, men det var gott. Någon timme senare anlände vi till våran stuga på Skräddarön utanför Marstrand, ungefär 30 km från Göteborg. Stugbyn såg ut som ett behandlingshem för knarkare. Det var bara knarkarna som fattades ;)
Stugan var väldigt liten och TV:n gick det inte att koppla in någonting i, vilket var synd eftersom jag hade tagit med mig kablar för att koppla in min bärbara DVD-spelare i TV:n. Man fick inte leda cyklar på området, vägen till stranden var jättelång och man var tvungen att betala 1 krona för att få duscha med varmvatten 1 minut, men nog klagat.
Andra dagen var i trakterna åkte vi in till Göteborg för att hämta min moster som kom med tåget. Den dagen var vi inte så mycket i Göteborg. Det var tänkt att vi skulle ha gått på Liseberg under onsdagen men på grund av dåligt väder var vi i Kungälv den dagen, eller om det var Marstrand. Minnet sviker mig. Dagen efter, torsdagen, gick vi dock på Liseberg, men det var efter att ha åkt rundturen Paddan, en sightseeingtur med buss kring staden samt gått på Universeum. Jag åkte dock inget på Liseberg eftersom morsan vägrade köpa åkpass till mig! -.-
Dagen efter var vi åter igen i Göteborg. Den gången gick vi runt i gallerian i Nordstan. Det var då som jag blev fullkomligt kär i mackor från Subway. Synd att de lade ner den lokala Subway-restaurangen för något år sedan. :(
Back to the story. Vi vinkade av moster på centralstationen och sedan gick jag och Perry och letade upp en spårvagnslinje som skulle ta oss till en butik vid namn Göteborgs Orienthus som jag hade hittat på Internet. När vi väl hittade spårvagnshållplatsen varifrån spårvagnen gick bar det av till Gamlestan. Efter att ha fått lite halvdåliga instruktioner från några utlänningar som bodde i staden gick vi instinktivt mot centrum.
Ett tag senare gick vi till en bilverkstad för att fråga om vägen, och där möttes vi av en utlänning som pratade så gott som flytande svenska. Han försökte ge oss en muntlig vägbeskrivning, men eftersom reparationen på hans bil snart skulle vara över erbjöd han att skjutsa oss. Morsan var emot det men vi drog ihop en historia som hon köpte. Vi blev skjutsade dit, handlade lite och sen bar det av tillbaka till spårvagnsstationen.
Lördagen spenderades i Marstrand och Ytterby där vi inte gjorde så mycket annat än att njuta av skärgården. Söndagen åkte vi hem. Efter att ha fått stugan besiktigad av vaktmästaren bar det av hemåt. Första stopp var i Åmål (Känt från filmen Fucking Åmål) där vi åt lunch. Riktigt gott var det. Sen gjorde vi stopp i Kopparberg och Falun, men dem finns det inte mycket att säga om. I Hagsta utanför Gävle åt jag en riktigt god varmkorv på 7/11, en ost och bacon-korv med bröd, rostad lök och French Hot Dog-dressing. När vi kom till Iggesund tog vi vägen som gick direkt till Forsa för att lämna av min kusin hos sin flickvän, och ungefär 20 minuter senare var jag äntligen hemma! :D

Några dagar senare åkte jag och morsan till Gävle. Vi tog buss till Hudiksvall och tåg till Gävle. I Gävle gjorde jag inte så mycket. Vi tog först bussen ut till Valbo där vi gick omkring några timmar. Köpte bland annat lite energidryck och gick på Systembolaget och köpte Ginger Beer, som det finns en recension av längre ner. När vi hade tröttnat på Valbo åkte vi tillbaka in till Gävle centrum där vi gick runt en del och åt tacobuffé. På Citykiosken gjorde jag en rejäl utökning av samlingen, tack vare ett tips från en kompis. Tack Valentin! :)
Efter det åkte vi hem.

Dagen efter var jag med min polackkompis Mateusz. Vi åt pizza och chillade.

Det var i princip hela min sommar. Ska försöka bli mer aktiv inom bloggandet i höst. Ha det bra så länge! :3


RSS 2.0